Fasadeprodukter logo
Lamellgardin i skråvindu

Lameller til skråvindu

Spennende vinduer er ofte en viktig del av interiøret. Store vinduer og godt lysinnslipp – det var kanskje det du falt mest for i din bolig når du kjøpte den? Men hva gjør man med innsyn og solskjerming? Når du skal velge solskjerming til ditt skråvindu er lameller et godt valg.

I dag ser vi ofte store skråvinduer som går helt opp til taket. Med denne type vinduer er lamellgardiner det beste alternativet.

Solskjerming

Har du skråvindu i oppholdsrom setter det krav til solskjerming. Store vindusflater slipper inn mye lys. Lameller gir behagelig lysdemping, og hindrer også UV-stråler i å nå inn i hjemmet. Det beskytter møbler og interiør å skaper en behagelig innetemperatur. De egner seg godt i de fleste rom. Det eneste du må passe på er at du ikke har vinduer som åpnes innover.

I nyere hjem finner vi ofte skråvindu i form av store vindusflater, eller gulv-til-takvinduer, for å nyte solstrålene og varmen de gir i full kapasitet. Muligheten for å vinkle lamellene gjør at du får perfekt lysinnslipp etter eget ønske.

De fleste solskjermingsprodukter er beregnet for vanlige firkantede vindusruter. Lameller tilpasses til alle skråvinduer.

Tilpass til ditt vindu

Lamellgardiner er både praktisk og pent. De kan bestilles til dine mål og leveres til alle vindusstørrelser. De passer utmerket på store vindusflater, som gulv-til-takvindu. Eller hva med å bruke de som romdelere i skråtak på en hems eller under en trapp? Lamellene kan samles både på midten, høyre eller venstre side av vinduet. Velg bredden som passer ditt vindu. Brede lameller passer utmerket til store flater – smalere til mindre vinduer. Lamellgardiner kan også leveres med motor og betjening via veggbryter eller fjernkontroll.

Hvilken farge velger du?

I takt med moderne trender blir lameller stadig mer populære, og er ofte å finne i interiørmagasiner. De stilrene lamellene er enkle å rengjøre og vedlikeholde, de kan tilpasses enhver stil. Valgmulighetene er mange lette eller lystette. Ønsker du en kontrast til lyst interiør eller passer en mer nøytral palett huset ditt som gråtoner, linfargede eller beige? Du kan også velge to ulike farger i samme lamell for å få liv og variasjon til store flater.

Lamellgardiner er vertikalhengte lameller, som gjør dem godt egnet for skåvindu, samt store og høye vindusflater. Denne gardinløsningen er populær både hjemme og som innsynskjerming på kontor. En luftig og dekorativ løsning med mulighet for å justere for lys og innsikt.
Somfy Glydea gir deg muligheten til å bruke motoriserte gardinskinner for å styre gardinene via fjernkontroll med mobilen. Slik får du en enkel betjening av tradisjonelle gardiner i hjemmet eller på kontoret.
Med en app har du enkel tilgang til alle dine solskjermingsprodukter via smarttelefonen! Det er slutt på den tiden da du måtte reise deg for å heve og senke markisene eller lete etter den forlagte fjernkontrollen.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat