Markiseduk – hva er lurt å velge?

Det er ikke bare funksjon og størrelse du må ta stilling til når du velger markise. Bare selve duken til markisen har kvaliteter som byr på flere valg. Her får du en guide!

Finn en markise som matcher huset

Stil og farge

Det kan godt hende at naboen din har en mening om hva slags markiseduk du bør velge. En markiseduk vil nemlig, både når den er utslått og rullet inn, prege fasaden på huset.

Når du velger markiseduk bør du tenke på farger og stil på huset. En blå- og hvit-stripete markiseduk er kanskje fin på sommerhytta, men passer ikke like godt på funkishuset i byen.

Se på fargene på fasaden på huset og velg en farge på markiseduken som passer enten vindusomramming, fasade, tak eller andre detaljer på huset. Velger du noe som går i ett med huset er det også mer sannsynlig at naboen føler markisen din som usjenerende – og kanskje til og med ender opp med å ønske en løsning som er som din.

Duker med selvrensende effekt

Vi setter stadig høyere krav til hvor enkelt det skal være å vedlikeholde produktene vi omgir oss med. De fleste markiseleverandører har derfor et eller flere alternativer av selvrensende duker. Disse dukene er enten vevd på en spesiell måte, eller innsatt med et stoff som gjør at smuss preller av og ikke så lett setter seg i duken.


PRISVINNENDE DUK:
En stor andel av Fasadeprodukters duker leveres i en stoffkvalitet med selvrensende effekt. Stoffet som brukes i disse dukene har vunnet flere internasjonale priser er produsert med den unike CBA-kvaliteten i en svært tett vev, som både gjør at smuss preller av og heller ikke så lett trenger inn og blir liggende i fibrene i stoffet. Les mer om Fasadeprodukters duker med selvrensende effekt her


De fleste markiser beskytter godt mot UV-stråler

Hudkreft og dukvalg

Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder hudkreft og det er derfor ikke rart at fler og fler er opptatt av om duken er beskyttende ift UV-stråler. Se etter om duken har bestått testen «UV-standard 801» når du velger duk. Dette er verdens strengeste UV-testprogram. Velger du en duk som er godkjent av denne testen har du den beste beskyttelsen du kan få.


Hele dukkolleksjonen til Fasadeprodukter er godkjent etter UV-standard 801.


Pris

Pris er selvfølgelig et moment man også må ta hensyn til. Her får du rett og slett det du betaler for. Alle våre duker er av god kvalitet, men betaler du litt ekstra kan du legge til kvaliteter som mindre vanngjennomtrengning, bedre fargebestandighet, smussavvisning, tettere vevd duk som gjør at duken holder seg stram i enda flere år. Vi anbefaler selvfølgelig at du investerer litt i duken du velger, så er vi også mer trygg på at du vil være fornøyd i mange år.

 

Se dukkolleksjonen til Fasadeprodukter her

Her kan du teste hvordan noen av våre duker ser ut på et hus: Fasade fargevelger for markiseduker

 

Vi har gleden av å presentere vår nye markisedukkolleksjon med over 160 duker! Her skulle det være noe for enhver smak.
Ikke utsett gleden, utsett betalingen!

4 mnd. betalingsutsettelse fra levering, kr 275,-. Spør vår konsulent. Eksempel på handlekonto med kredittkort etter bet. fri periode: Eff. rente 30,4 %, kr 20.000,- o/12 mnd, kostnad kr 3.022,- totalt kr 23.022,-

Vi er anbefalt av
Huseiernes Landsforbund