Fasadeprodukter logo
Pergolino og vindskjerming

Pergola – hva brukes den til?

Hørt navnet, men usikker på hva pergola egentlig er og hva som er så bra med det? Les videre og du blir litt klokere og trolig inspirert. Du kan fort ha løst jobben med å skape en ny, trivelig og bruksvennlig uteplass på 1-2-3.

Hvis du har mulighet for å skjerme for stekende sol, vind eller et uventet regnskyll vil du mest sannsynlig bruke uteplassen litt oftere? Det er jo nettopp slik en norsk sommerdag fort kan fortone seg, men har du en pergola på plass er det ikke noe problem med variert vær. En solid ramme med tak, enten duk eller lameller, kan plasseres hvor du vil.

Finn tomtens mest solrike plass og du har funnet stedet som er perfekt for Pergola.

Drømmeplassen

Har tankene begynt å spinne? Hvor på tomten eller terrassen er utsikten best eller hvor varer kveldssola lengst – rett og slett hvor vil du sitte og nyte mange fine sommerkvelder? Vet du svaret, vet du også hvor det hadde vært midt i blinken med en pergola. Den kan være veggfast, altså i tilknytning til huset, eller den kan være frittstående.

Tenk varig, tenk miljø

Pergola har en sterk konstruksjon og tåler nordisk klima. Takket være dukstrammesystemet vil duken alltid være stram uavhengig av posisjon. Duken eller lamellene styrer du elektrisk og enkelt alt etter behov. Det stilrene designet gir et eksklusivt preg. Det er mulighet for å legge til vegger av dukmateriale som trekkes ut og inn etter som vind og vær skifter. Slik kan du lage en egen hagestue om du vil. Ta en kikk og bli inspirert til å ramme inn uteplassen slik som hos Svends hytteperle.

En skikkelig utestue med vegger for ekstra beskyttelse mot vind og vær.

Utvid utesesongen

Legger du til terrassevarmere kan utestua brukes enda lenger – fra tidlig vår til langt ut på høsten. Les om Pergola – starten på en utestue til tre årstider og få tips til hvordan uteplassen blir lunere og frister til sene kvelder ute.

Et eksklusivt og definert uterom får du med Fasade Hera Zip. Dette er en veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe
En paviljong som gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat