Fasadeprodukter logo

Pergola – starten på en utestue til tre årstider

Med pergola, levegg og terrassevarmer har du utestue for tre årstider. I tillegg er pergolaen suveren solskjerming også for å holde innetemperaturen i huset nede.

Har du også opplevd følelsen av å se knallfint vårvær ute, fulgt av skuffelsen over at det ikke var så varmt likevel? Summer vi opp alle dager i sommerhalvåret, er det minst like mange litt for kalde dager som de litt for varme, med tanke på å sitte ute. Den perfekte utestuen blir dermed en konstruksjon som skjermer deg mot sola når det blir for varmt, men som også gir deg et lunt uterom når det er litt kjøligere vår eller høst. Pergolaen er et supert utgangspunktet for å få begge deler.

Pergola på terrassen
Eksklusiv pergola kombinert med zip screen gir uante muligheter for uterommet.

Flatt eller hellende tak

En moderne pergola fra Fasadeprodukter er en markiseduk med egen, solid konstruksjon. Den kan som en terrassemarkise fungere som en forlenger av stua ved at terrassen får tak, eller den kan stå som en frittstående konstruksjon i hagen.

En pergola kan settes opp med flatt tak, eller med helling utover. Mens mange synes flate konstruksjoner er finest, får du noen praktiske fordeler ved et hellende tak ved at regnvann vil renne vekk av seg selv.

Pergolatak i lys farge
Velg mellom en rekke ulike farger på duken slik at det passer perfekt hos deg.

Skjerming for sola på varme dager

Håpet er selvsagt at det blir såpass varmt at takduken på pergolaen må fram for å skjerme for sola. Slik får du passe temperatur på terrassen, samtidig som duken skjermer for vinduet under og gir effektiv solskjerming for rommet innenfor. Som annen utvendig solskjerming som stopper solstrålene før de treffer vinduet, er pergola blant de mest effektive produktene for å hindre at varmen fra sommersola slipper inn i stua eller soverommet innenfor.

Pergola med zip screen som levegg
Lun utestue med zip screen som levegg.

Lun utestue med pergola og levegg

Men pergolaen er som nevnt mye mer enn «bare» solskjerming. Solid dukstramming sørger for at takduken tåler en god del vind, men velger du vindautomatikk er du likevel sikret at duken trekkes inn før været blir for voldsomt.

Les mer om automatikk: Hvordan vil du styre solskjermingen i hjemmet ditt?

Hvis du legger til en levegg, vil denne skjerme uteplassen for både trekk og innsyn fra naboene. Velg mellom en tradisjonell, uttrekkbar Siro levegg eller bruk husveggen eller pergolaens støttebein som feste for en screen vindskjerm.

Pergola som ekstra uterom
Forleng utesesongen.

Få opp temperaturen med terrassevarmer

Selv om du skjermer deg for både vind og regn, er det ikke alltid like varmt ute. Med en terrassevarmer får du følelsen av å sitte under akkurat passe varme solstråler, selv på kjølige vårkvelder.

Diskre varmelampe montert under markise
Sitt lengre ute med varmelampe, som også varmer godt under en terrassemarkise.

Kunne du også tenke deg å bygge en utestue? En befaring med oppmåling er gratis og våre selgere vil gi deg gode råd og et uforpliktende tilbud på en pergola-løsning med eller uten levegg eller terrassevarmer.

Et eksklusivt og definert uterom får du med Fasade Hera Zip. Dette er en veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe
En paviljong som gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.
Pergolino er vår klassiske pergolamarkise, som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Med våre vindskjermer har du muligheten til å skape din egen koselige favorittplass slik du selv vil ha det.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat