Fasadeprodukter logo
Melano en svært solid og eksklusiv pergola med folletak og integrerte takrenner, samt Zip screen

Maks bruksglede på hytteperlen

Hytteperlen ligger i Drøbak med fantastisk utsikt ut over fjorden. Se hvordan Svend og hans familie nå enkelt kan kontrollere vind, regn og for sterk solvarme, samt også lav utetemperatur.

Storslått utsikt og åpent landskap betyr imidlertid ofte også utfordringer, så også for Svend Lilleby. Se hvordan Svend og hans familie nå enkelt kan kontrollere vind, regn og for sterk solvarme, samt også lav utetemperatur. Ved hjelp av ulike solskjermingsprodukter oppleves hytten nå som en perle i all slags vær.

Hytte med Pergola på terrassen og screens i vinduene
Svend Lillebys hytteperle

Behovene for økt bruksglede

Etter å ha revet den gamle hytten fikk Svend bygget drømmehytten i malmfuru med jernvitrol, slik at den store hytten glir diskret inn i terrenget.

– Svend forsto tidlig i prosjektet at riktig solskjerming ville være en kritisk faktor for maksimal hyttekos inne og ute, forteller salgskonsulent Arild Karlsen. – Svend kontaktet derfor Fasadeprodukter, og sammen fant vi riktig løsning som dekker hans og familiens behov for å optimalisere bruken av hytten, forteller han videre.

Behovet som skulle løses for innemiljøet:

 • Redusere solvarmen. Uten solskjerming blir rommene fort overopphetet på varme sommerdager med mye sol.
 • Beholde utsikten
 • Produktene må tåle kraftig vind
 • Produktene må kunne leveres spesialtilpasset i farger som matcher resten av hytta

 

Zip-Screen ble løsningen for å bedre innemiljøet.
Zip-Screen ble løsningen for å bedre innemiljøet.

Valg av løsning

Solskjermingsløsningen for å få et bedre inneklima falt på Fasadeprodukters Zip Screen, en solid utvendig «rullegardin» med perforert duk. Den bevarer utsikten men reduserer likevel varmeinnslippet gjennom vinduene med 90%. – For ar solskjermingen skulle matche hyttefasaden ble kasettene levert i RAL-farge 7016 og dukfarge 118118 ble valgt, forklarer Arild.

Behovet som skulle løses for utemiljøet:

 • Skape et utemiljø som kan brukes og nytes nesten hele året i all slags vær.
  Mer spesifikt:
  – På spiseplassen må familien kunne velge om de vil spise i solskinn eller i sval skygge
  – På spiseplassen vil familien ha mulighet til å sitte ute i behagelig temperatur utover lange sommerkvelder/-netter selv i vind og regn
 • Produktene må være solide, varige, gi et eksklusivt preg og gjerne være litt spesielle

 

Melano en svært solid og eksklusiv pergola med folletak og integrerte takrenner, samt Zip screen
Melano en svært solid og eksklusiv pergola med folletak og integrerte takrenner, samt Zip screen

Drømmeuteplassen i all slags vær

Løsningen for å gi familien drømmeuteplassen ble Melano en svært solid og eksklusiv pergola med folletak og integrerte takrenner, samt Zip screen.  Zip screenen bevarer utsikten selv når den er trykket helt ned og fungerer også som vindskjerming. Hele løsningen er motorisert og styres enkelt med fjernkontroll for å få helt åpen, delvis åpen eller helt lukket uteplass. Terrassevarmere gir ekstra varme hvis behov.

Peregola med tak og screens på vinduer
Svend Lilleby er svært fornøyd med solskjermingsløsningen!

Svend Lilleby er svært fornøyd med spesialtilpasset solskjermingsløsning som har økt hyttekosen betydelig. Selv om han har valgt fra aller øverste hylle har solskjermingsinvesteringen likevel gitt høy «payback» i form av verdistigning både i kroner og bruksglede, som langt har overgått kostnaden!

Zip screens er den ultimate løsningen for værutsatte områder. Disse solskjermene har en unik glidelåsdesign som gjør dem ekstremt solide og robuste, i motsetning til vanlige screens. Med skinner på hver side og en smart «glidelås» mellom duken og skinnene, blir duken sikkert låst på plass. Dette hindrer vinden fra å rive i duken, og gjør zip screens ideelle for steder med mye vind.
En paviljong som gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat